Biografie van Bob:

Hoi,

Ik ben Bob, drummer van Manckh.

Sinds begin november 2017 ben ik actief betrokken bij de band. Seb, de bassist, heeft mij benaderd nadat hij meerdere nummers van eigen muziek heeft laten horen die ingezongen waren door Henri.

Mijn allereerste bandje was met Lex en (wijlen) Jan ter Braak, genaamd Captain Fizzy.
Ik was gelijk enthousiast en onder de indruk. Alhoewel ik soms enige moeite had met het volgen van de, soms erg, complexe muziekstukken. Maar mijn voorkeur van muziek ligt ook bij de complexe muziek als Yes, Flower Kings, Rush, Pain of Salvation, Dream Theater, maar ook bij de oude melodieuze heavy Metal zoals Deep Purple, Rainbow, Iron Maiden, Ufo.

Aangezien ik op dat moment ook actief was in de Nederlandse Yes Coverband “Tailfly” besloot ik om toch maar even niet mee te doen. 3 bands is teveel van het goede.

Toen echter het uiterst succesvolle optreden met Care 4 You achter de rug was, hebben de jongens van Krakatu weer contact gezocht en heb ik besloten om mee te gaan doen.
En naar mijn volle tevredenheid kan ik wel zeggen. We hebben een stel goede muzikanten bij elkaar, die serieus bezig zijn met het ding dat we doen en daar veel plezier aan beleven.

Ik ben begonnen met drummen toen ik amper 7 jaar oud was. Mijn ouders gaven me op bij de plaatselijke harmonie en muziekschool. Toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste echte drumstel. Uren en uren drummen met de koptelefoon op tot de politie uiteindelijk eens kwam kijken wie die kleine herrieschopper was. Ik heb in veel bandjes gespeeld waaronder Captain Fizzy, Kayuku, Hand of Fate, Just Kidding, na Kidding even een uitstapje gewaagd naar het bruiloften circuit, maar daar toch heel snel weer op uitgekeken. Daarna Gentle Groove & Voluntary Zoo. Na de Zoo even een tijdje er tussen uit en geen drumstel meer aangeraakt. Dit vanwege een polsblessure en een jonge dochter.

Toch kruipt dat bloed waar het niet gaan kan en via een oproep bij de Yes Focus internet pagina bij Tailfly gekomen, de Nederlandse Yes coverband.

Ook ben ik bij diverse andere projecten betrokken geweest, Cluster, een theatergroep uit Neede, een cd opname met Gerrit Jan Rietstra, Care 4 You, diverse gelegenheidsbandjes uit Neede en omstreken.

Afijn, als je het zo opschrijft is die lijst lang en zeker niet compleet. Ik zal best namen en bandjes vergeten zijn, maar dat is niet bewust gebeurt.

See you bij een van onze optredens.

Groet,
Bob