Biografie van Bram:

Mijn naam is Bram Gauw. Ik ben woonachtig in Almelo.

Vroeg in de jaren 90 ben ik begonnen met gitaar spelen. De meeste van mijn vrienden hadden een gitaar en ik vond dat ook wel interessant, ondanks dat ik eigenlijk niet zo heel veel met muziek maken had en ik nou echt niet echt muzikaal was. Nirvana had z’n eerste doorbraak in deze jaren en dit inspireerde mij om hun muziek na te gaan spelen. De frontman was net als ik linkshandig dus dit was voor mij een extra motivatie om hun muziek na te gaan spelen.

Door andere vrienden kwam ik in aanraking met de meer virtuoze gitaarmuziek en er ging een wereld voor me open met de muziek van Dream Theater, Y. Malmsteen en Satriani. Dit was echt gitaar spelen 2.0 voor mij.

Eind jaren ’90 richtte ik ook mijn eerste bandje op met 2 vrienden. We speelden covers van Bush, Pearl Jam, Stone Temple Pilots etc. Na enkele jaren stopte deze band en gingen zij met een andere bezetting verder.

Hierna volgden verschillende (cover-)bands.

Begin 21e eeuw verhuisde ik van Brabant naar de Achterhoek en ook daar heb ik in verschillende coverbands gezeten, van punkrock tot blues.

In 2017 begon ik wederom opnieuw omdat ik ging verhuizen naar Almelo. Ik kreeg toevallig in die periode een berichtje van Seb (bassist), we hadden elkaar al eens eerder ontmoet bij een projectje. Hij was bezig een nieuwe band te vormen en vroeg of ik wellicht aan wilde sluiten als gitarist. Met de kennis van nu was dit een gouden greep. We schrijven en componeren onze eigen nummers, hebben reeds 1 cd opgenomen (de 2e is in de maak!) en de onderlinge klik is erg goed.

Naast muzikant ben ik ook vader en woon ik samen met Suzanne (mijn steun en toeverlaat!). In mijn vrije tijd lees ik graag, speel ik soms een potje schaak en ben ik verslaafd aan crimi’s.


Greetzzzzzzzzzzzzzzzz,

Bram