Biografie van Seb:

Hallo daar, ben je klaar voor een lang verhaal hahaha.

Mijn invloeden

Tis bij mij ooit begonnen als geintje en onder aanmoediging van mijn kameraden om te gaan bassen. Geweldig idee achteraf. Een te gekke uitlaatklep.

Begonnen op 17 jarige leeftijd in een semi kofferbent, met een paar eigen nummers, genaamd Osiris.
De eerste paar repetities speelde Bob (drummer van Manckh) zelfs nog mee...
We speelden nummers van Iron Maiden, Iron Maiden, Iron Maiden en ehhh, oh ja, Status Quo hahaha.

Tja voorbeelden te over toen:
Steve Harris (Iron Maiden) en natuurlijk mijn held, Cliff Burton* (MetallicA) die helaas veel te vroeg is overleden.

Later kwamen daar bassisten bij zoals Billy Sheehan (o.a. Mr. Big), Geddy Lee (Rush), Robert Trujillo (Infectious Grooves), Danny Lilker (S.O.D.), Frank Bello (Anthrax), Jason Newsted (Flotsam & Jetsam), Flea (Red Hot Chili Peppers), Peter Steele* (Type O Negative), John Deacon (Queen), Billy Gould (Faith No More) enzo.

Subliem en ongeëvenaard blijft voor mij echter Les Claypool (Primus). Wat een bassist!!! Een icoon...

De meeste genoemde bassisten schuwen de effecten niet over een standaard basgeluid. Vandaar ook mijn voorkeur voor een aantal extra geluiden bovenop het standaard geluid, heerlijk gewoon. Raggggggennn!!!

Mijn band geschiedenis

Na een aantal jaren Osiris ben ik gaan spelen in een speedmetalband genaamd Under Siege. De eerste demo “Lost In A Storm” kwam uit in maart 1989 gevolgd door een memorabele live demo “Berkelpop ’89 (Niet Zeiken, Maar Luisteren)”. Met de tweede demo “Frustrated” waren we al een stapje verder. De derde demo "Gloating" daarentegen is nog demo van de maand geweest in de Aardschok.

Under Siege vloeide langzaam over in een thrashband genaamd Food met als best bewaarde geheim (hmmmpffff) het nummer "It's a Sign" op een verzamel cd.

Under Siege/Food is bijna 7 jaar lang mijn band geweest totdat het, jammer genoeg, op een dood spoor terecht kwam :-(

In 2013 en 2015 is het met Under Siege (ten tijde van Egbert op zang) nog tot een reünie gekomen. Daarvan staat het hele optreden op Youtube. Kijk maar eens hiervoor het eerste nummer. De rest volgt dan vanzelf.

Via reageren op een advertentie in de Aardschok ben ik daarna gaan spelen in de heavy-speed-thrash-band Greed. Met Greed hebben we nog meegedaan aan de voorronden van de Metal Bash (uitgekozen uit honderden inzendingen) georganiseerd door de Aardschok mede door onze demo-cd "Born Again". Helaas vertelde de drummer net voor het Metal Bash optreden dat hij er mee wilde kappen. Grrrrrrrrhhh.
Dus de Metal Bash was het hoogtepunt voor Greed. Wel een geweldige ervaring :-)

De laatste maanden van Greed speelde ik in een tweede band genaamd Voluntary Zoo met Bob (drummer van Manckh) achter het drumstel. Met Voluntary Zoo speelden we in het begin alleen eigen nummers (hardrock) aangevuld met een enkele koffer. Na verloop van tijd werd de verhouding van de nummers omgekeerd en kwam jammer genoeg langzaam de breuk in het zicht. Helaas.

Na Greed kwam Krakatu in het vizier. Samen met Bob (drummer van Manckh) hebben we 10 jaar veel lol gehad en in die tijd een mooie cv opgebouwd. Met Krakatu hebben we 4 demo cd’s opgenomen en stonden we op een Amerikaanse verzamel cd. Veel opgetreden in de buurt, maar ook ver weg. Door interne omstandigheden is er eind 2014 een eind gekomen aan Krakatu. Op youtube is hiervan nog wel e.e.a. te vinden o.a. deze.

Mijn projecten

Kak, een nederlandstalige popband van studenten (destijds) die wel een bassist konden gebruiken. Veel lol gehad met de repetities. Met behoorlijk scherpzinnige en diepgaande teksten.

Natchez Trace, een nummer opgenomen in een studio onderin een flatgebouw voor een demo zonder tijdens het inspelen met de andere bandleden in contact te zijn. Gave ervaring.

De Larense Revue, meespelen met een orkest. Bijzondere en mooie ervaring. Ik kan geen noot lezen, de rest wel. Ik doe alles uit mijn blote bolletje. Ze konden vanaf de eerste minuut repeteren alle nummers achter elkaar spelen. De dirigent had alles namelijk uitgewerkt op noot!!! Ik heb mij daar enorm over verbaasd, maar vond het zeer knap van hun om zo muziek te maken. Tijdens het toneelstuk naast het podium zitten, in nette klof, met een eigen lamp boven een schrift voor mijn neus alsof ik noten lees hahaha. En dat 6 avonden achter elkaar. Donderse gave ervaring.

Care 4 You, een eenmalige popkofferbent, met wederom Bob achter het drumstel, bestaande uit collega's van elkaar die voor collega's een optreden gaven op het personeelsfeest. Drie optredens gedaan. Laatste was volle bak (300 man) en dito reacties. Mooie ervaring.

Project Eyestare, een gaaf eenmalig project opgezet door de gitarist Henry. Hij wilde nummers uit de jaren 80/90 die nooit opgenomen waren eens goed opnemen. Het resultaat is hierte bewonderen.

De vrienden van Rietmolen, een eenmalig optreden opgezet door Henri (zanger van Manckh) en Koen. Twee en een half keer repeteren voor 18 nummers!!! Een band bestaande uit 8 vocalisten, een drummer, een gitarist, een bassist (ik zeg de gek), een toetsenist, een saxofonist, een trombonist en een trompettist. Een geweldig feest gegeven op de donderdag avond in juli 2018. In juli 2019 weer meegedaan. Prachtig en blijft leuk. Kijk hier voor een indruk.

Manckh

Een behoorlijke tijd heb ik geen band gehad. Wel een mooi project gedaan (Project Eyestare) met een stel goede en gezellige mensen. In die tijd ben ik maar eens begonnen met het gaan schrijven van eigen nummers compleet met gitaar, drums, solo’s en teksten. Na een tijdje heb ik de stoute schoenen aangetrokken en Henri benaderd. Hij was meteen enthousiast en heeft toen een aantal nummers ingezongen. Die eerste opnamen heb ik Bob laten horen en ook hij was meteen enthousiast. Manckh was geboren (medio november/december 2017).

Het vinden van een gitarist had wel wat voeten in de aarde en uiteindelijk is dat dan toch goed gelukt. Bram kende ik nog via een gestrande poging tot het vormen van een band in de omgeving van Winterswijk begin 2016 (waarin overigens Bob ook even deelnam). Nadat hij de nummers had beluisterd kwamen wij al vrij snel samen om de gitaarpartijen door te nemen. Binnen enkele dagen stonden we als Manckh in de repetitieruimte.

Heerlijk om zo samen bezig te zijn met muziek die heerlijk is om te spelen, maar ook om naar te luisteren. Op deze manier wil ik nog jaren doorgaan. Fantastisch gewoon. Luister maar eens naar onze muziek.

Hopelijk zien we elkaar voor, tijdens of na een optreden dan kunnen we onder het genot van een drankje verder praten.

Tot dan!!! Atttttttjjjjjjooooooooowwwwwwww

Greetz

Seb

PS:
Trouwens, ik ben naast Manckh ook met een project bezig genaamd Rooms Filled. Mocht je willen weten wat mij muzikaal nog meer bezig houd, kijk dan eens naar de video's op de website of op facebook. Veel luister plezier.